|
NewsInformation Center
Home>News > > How much impact does fabric thickness and weight have on tear strength?

How much impact does fabric thickness and weight have on tear strength?

2023/10/16

Share: 

Share
Kanga paksus ja kaal mõjutavad mingil määral rebenemistugevust, kuid ei ole ainsad määravad tegurid. Järgnevalt on esitatud mõned üldised reeglid, mis käsitlevad paksuse ja kaalu mõju kanga rebenemistugevusele:
 
1. Paksuse mõju: Üldiselt on paksemate kangaste rebenemistugevus tavaliselt suurem. See on tingitud sellest, et paksemates kangastes on rohkem kiudude kihte, mis jaotavad rebimisjõudu rebimise ajal. Kiudude arvu suurenemine annab rohkem võimalusi rebimisele vastupanu osutamiseks, suurendades seega kanga rebenemistugevust.
 
2. Kaalu mõju: Kanga kaal on tavaliselt seotud selle paksusega ja raskematel kangastel on tavaliselt ka suurem rebenemistugevus. See tuleneb sellest, et raskemad kangad sisaldavad tavaliselt rohkem kiude ja kiudude koguarv suurendab kanga üldist tugevust.
 
Siiski on oluline märkida, et ainuüksi paksus või kaal ei määra täielikult kanga rebenemistugevust. Kanga rebenemisomadusi võivad mõjutada ka muud tegurid, nagu kiu tüüp, lõnga tugevus ja kanga konstruktsioon. Näiteks võib kergemal kangal olla suurem rebenemistugevus tänu suure tugevusega kiudude kasutamisele või erilisele kudumisstruktuurile, samas kui raskemal kangal võib olla väiksem rebenemistugevus halva kiudude kvaliteedi või halva konstruktsiooni tõttu.
 
Seetõttu ei piisa kangaste valikul rebenemistugevuse hindamiseks ainult paksusest ja kaalust, vaid arvesse tuleb võtta ka muid tegureid, sealhulgas kiu tüüpi, kvaliteeti ja kangastruktuuri. Kanga rebenemistugevuse määramiseks on täpsem viis praktiline katsetamine ja hindamine.

Previous: How to Set Up a Xenon Lamp Climatic Aging Test Chamber?
 N e x t   : British clothing imports fell sharply in the first quarter